Min viktresa 2022 #1

Nu kommer jag blogga om min viktminskning och inga hemligheter. Bara ren och skär slit. Här får du, dagligen, veta hur jag gör, hur det går och vad jag tränar. Vilka träningsprogram, om jag köper gymkort - vilket gym och vad jag tränar där. En del recept och vilken diet/livsstil jag har valt.
Du kommer få se min viktminskning i bilder och följa mina mått.

Just nu väger jag alldeles för mycket. Så mycket att jag inte alls mår bra! Jag är 166 cm lång (läs kort) och enligt BMI ska jag väga 51-68 kilo, för att ha en Normalvikt.
Just nu ligger min BMI på:
45.73 FETMA
"Ditt BMI anses som mycket högt och ligger på nivån för fetma. För personer med fetma är risken för hälsoproblem såsom typ 2 diabetes eller hjärtsjukdom högre än för personer med ett lägre BMI. För din allmänna hälsa är det viktigt att du gör vissa ändringar i din kost"

Det känns ju inte alls så bra, men det viktigaste just nu är att jag gör något åt den här vikten genast!

Och det har jag börjat med i måndags.
Jag har valt att äta enligt DUKAN. Det är det enklaste och godaste sättet för mig. Jag säger inte att alla behöver äta som jag - absolut inte!  Det jag menar är att det är viktigt att du gör det som känns rätt för dig och att det är något som du kan hålla på med under en lång tid. För viktminskning tar tid.
Jag har vid många tillfällen tidigare gått ner i vikt och upp det igen efter ett tag. Nu ska jag göra det här en gång för alla. Den här "metoden" är utformad av en fransk läkare. Som har jobbat sig fram till den här metoden för de som har just Fetma.
Jag har vid ett tillfälle tidigare ätit så här, men följde inte hela programmet, vilket var otroligt dumt. Så nu står jag här igen! Med en så hög vikt att jag aldrig någonsin vägt så här mycket tidigare.
Jag väger nu 126,2 kilo. Och ja jag skäms. Skäms att det fått gå så här långt, skäms att jag inte tagit tag i vikten tidigare, skäms för hur jag ser ut, skäms för att jag inte kan ha samma typ av byxor som mina kollegor, skäms för hur jag mår och framför allt för hur dåligt jag kan röra mig. Hur andfådd jag blir för minsta lilla.

MEN NU KÖR VI! Någon som vill hänga på?
Jag hoppas att du vill följa mig på min resa och skrika peppande ord längs vägen. Jag vill inte ha något annat, någon som "skäller" på mig eller säger elaka saker. För det har jag redan gjort till mig själv så det räcker. Det jag behöver nu är PEPP och uppmuntran.

Jag ser mig själv vara i min perfekta kropp i slutet av 2022. Jag tror det går. Jag vill att det ska gå. Jag ska kämpa hårt för att nå det målet. Så nästa år blir det att gå in i den tredje och sista fasen i denna metod. Mer om de olika faserna kommer.

Jag ska försöka blogga varje dag.

Anneli Hägg

Gillar